Oprichtingsavond Sticoon goed voor ruim € 50.000,-

Donderdag 11 oktober 2012 heeft de Stichting Coeliakie Onderzoek Nederland, afgekort STICOON, haar opgerichting gevierd tijdens een diner in het Singer Museum in Laren. De stichting is in het leven geroepen om onderzoek op het gebied van Coeliakie te bevorderen en het leven van Coeliakiepatienten te vergemakkelijken.

Initiatiefnemer en voorzitter van de stichting is Michiel van Doorne die zelf een dochter heeft die aan Coeliakie lijdt. De andere bestuursleden zijn Brigitte van den Boer moeder van een zoon met Coeliakie, Steven de Bruijn die een glutenallergie heeft en Inge Huibregtse Maag-Darm-Lever arts in opleiding, die zelf onderzoek naar Coeliakie heeft gedaan.

Een gezelschap van zestig direct en indirect betrokkenen bij het onderwerp was bijeen om op deze oprichtingsavond de doelstellingen van Sticoon te horen en getuige te zijn van een aantal interessante lezingen. Na de uitleg over de doelstellingen en het heffen van het glas op de oprichting door de voorzitter was het woord aan Professor Bartelsman. Professor Bartelsman is emiritus hoogleraar in de Maag,- Darm- en Leverziekten aan de Universiteit van Amsterdam. Hij wist de genodigden te boeien met een heldere uitleg over Coeliakie. Daarna was het de beurt aan kinder Maag-Darm-Lever arts Judith Deckers. Zij leidt de Coeliakiepoli in het Jeroen Boschziekenhuis in Den Bosch en richtte zich in haar betoog vooral op de emotionele kant van het leven met Coeliakie. Als laatste spreker nam alpinist Jelle Staleman de genodigden mee door de ontberingen die komen kijken bij het beklimmen van de K2, één van de lastigste beklimmingen ter wereld.

IMG_9428

Professor Bartelsman

IMG_9442

Judith Deckers

IMG_9455

Jelle Staleman

De genodigden van deze oprichtingsavond waren zeer enthousiast. Tijdens het diner is dan ook een bedrag van ruim € 50.000 ingezameld. De komende maanden zal het bestuur van STICOON bepalen welke initiatieven ondersteund gaan worden en zich richten op nieuwe initiatieven om geld bijeen te brengen voor dit goede doel.

Geplaatst in Nieuws

Vul uw mailadres in en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij STICOON.

Steun STICOON
NL46ABNA0437955508 t.n.v. Stichting Coeliakie Onderzoek Nederland