Opbrengst coeliakiemaand

De maand mei staat wereldwijd in het teken van coeliakie. In de VS besteden ze er de hele maand aandacht aan, in Nederland kreeg het voorheen alleen op 16 mei (de internationale dag van de coeliakie) extra aandacht. Tot afgelopen mei, want toen hebben 3 Nederlandse blogsters het initiatief genomen om een hele maand allerlei activiteiten en blogacties te koppelen aan coeliakie. Er werd een website opgericht, http://www.coeliakiemaand.nl en glutenvrije bloggers uit het hele land leverden bijdragen.

Voor STICOON was de coeliakiemaand natuurlijk een uitstekend moment om de bekendheid van de stichting en coeliakie onderzoek te vergroten. Wij hebben diverse bedrijven gevraagd of zij in het kader van de coeliakiemaand een bijdrage wilden leveren en kregen leuke reacties!

De Gebaksjuwelier, een glutenvrije bakkerij in Culemborg, heeft speciale taartjes gemaakt waarbij een deel van de opbrengst aan STICOON werd gedoneerd. Restaurant Klokspijs in Amsterdam droeg bij door voor elk besteld asperge gerecht een bedrag te doneren. Ook zijn bij The Mad Bakers en De Glutenvrije Winkel, beiden in Amsterdam, donatie bakjes bij de kassa neergezet.

FullSizeRender      IMG_9015

Al met al hebben de acties ruim €100,- opgebracht wat in z’n geheel ten goede komt aan onderzoek op het gebied van coeliakie. Voor een eerste keer een mooie opbrengst en het is slechts het begin. Nu coeliakie, mede door mooie initiatieven zoals coeliakiemaand.nl, steeds meer aandacht krijgt hopen wij volgend jaar mei veel meer acties op te kunnen zetten.

Wil jij ook STICOON steunen middels een dergelijke actie? We overleggen graag de mogelijkheden. Je kunt ons zowel telefonisch als via email bereiken.

Geplaatst in Nieuws

Vul uw mailadres in en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij STICOON.

Steun STICOON
NL46ABNA0437955508 t.n.v. Stichting Coeliakie Onderzoek Nederland